2020. június 19.

DIGITÁLIS TANÉVZÁRÓ 2020.

Kedves Szülők, Kedves Kollégák, Tanulóink!

Szeretettel és tisztelettel köszöntök minden kedves, tanulót, hozzátartozót, kollégát a 2019/2020. tanév rendhagyó évzáróján. Ünnepélynek sajnos nem nevezhetem ezt az eseményt, mert bár a hangulatunk a tanévzárást illetően változatlan, de most a külsőségek elmaradása miatt kicsit felemás az érzelmi állapotunk.

A 2019-2020. tanév érdemi részét lassan le tudjuk zárni, előtte azonban szeretném most is köszönetemet és tiszteletemet kifejezni minden szereplőnek, aki részt vállalt a tanév feladatainak teljesítésében – és ebben a rendkívüli helyzetben minden tőle telhetőt megtett a váratlan feladatok megoldásáért.

Senki nem tudott előre felkészülni a tantermen kívüli/digitális oktatás bevezetésére, mindenkinek lépés közben kellett váltania, kialakítani a legjobb tudása és szándéka szerinti munkaformákat. Nehéz feladat volt ez tanulónak, szülőnek, iskolai dolgozóknak egyaránt, senki nem így képzelte a tanév befejezését!

Egy pici türelem, és ez is elkövetkezik! A tanév legfontosabb eredményeiről röviden tájékoztatni szeretném minden partnerünket.

A tanévet 406 tanulóval zárjuk, 15 fővel magasabb létszámmal, mint tavaly.

Tanulóink magatartás átlaga idén 4,27 – ami nagyon jó. Kicsit növekedett az előző évhez képest.

Őszintén gratulálok azoknak a tanulóknak, akik az év során dicséretet kaptak, és egyúttal köszönöm a sok színvonalas szereplést, az eredményes tanulmányi és sporteredményt, sajnos ezek egy része a járvány miatt elmaradt! Természetesen köszönet jár a felkészítőknek is!

Az iskola programjairól, legfontosabb eseményeiről, az eredményekről folyamatosan hírt adunk az iskola honlapján (www.gulner.sulinet.hu). A tanulók, szülők és az iskola valamennyi dolgozója nevében köszönöm Jánk Zsolt kollégámnak a naprakész honlap-szerkesztői tevékenységét.

Tanulóink jelentős többsége szabálytisztelő polgára volt iskolánknak. 357 szaktanári, 311 osztályfőnöki mellett 228 igazgatói dicséret is keletkezett, ami nagyon jól mutatja tisztességes helytállásotokat. Ezek a számok sajnos kisebbek, mint a tavalyiak, de a tanév negyedrésze rendkívülire sikeredett!

Sajnos akadtak közületek olyanok is, akik kisebb-nagyobb mértékben vétettek a Házirend szabályai ellen, ezért természetesen nem dicsértük meg őket. A tavalyinál szerencsére lényegesen kevesebb alkalommal kellett élni ezekkel a büntetési formákkal, sok esetben sikerült a kilengéseket megbeszéléssel rendezni.

A késő tanulók száma idén 37 fő volt, ami szerencsére közel fele a tavalyinak, de ez sem kevés, ezt a jövőben még tovább kellene csökkenteni. Ők a tavalyinál kevesebb alkalommal késtek el, de az igazi az lenne, ha egyáltalán nem lenne késés!

Az iskola tanulóinak tanulmányi átlaga ebben az évben 4,2, ami 0,2-es emelkedést mutat. A szorgalom átlag is 4,27-ra növekedett, azonban mindkét esetben szeretném kiemelni, hogy a felső tagozatos tanulóktól mindkét területen kicsivel nagyobb erőfeszítést kérek.

Tanulóink túlnyomó része – a 406 főből 403 tanuló – számára hamarosan megkezdődik a vakáció. Egy röpke számolásból is kiderül, hogy 3 tanuló számára a nyár további felkészülést jelent az augusztusi javító vizsgákra. Rajtuk kívül 2 tanuló évet köteles ismételni. Szeretném újra leszögezni, hogy munka nélkül senki nem várhat a továbbhaladáshoz elegendő eredményt!
Az iskola diákjainak 17 %-a, 70 tanuló ért el kitűnő eredményt. Ők azok, akiknek minden tantárgyból jeles/kitűnő minősítése mellett a magatartásuk és szorgalmuk is példás:

 

1.

1.a

Bézi Daniella

2.

 

Hamburger-Hasenfrasz Emma

3.

 

Ivánka Júlia Anna

4.

 

Kelemen Erika

5.

 

Lovas Viktor

6.

 

Molnár Miklós

7.

 

Rádi Zselyke

8.

 

Szalay Dániel Péter

9.

 

Szilágyi Katalin

10.

 

Turi Emese

11.

1.b

Árvai Nóra

12.

 

Balogh Tamara Zoé

13.

 

Fügedi Mira

14.

 

Gőgh Petra

15.

 

Gulyás Attila Gábor

16.

 

Mihalovics Eszter

17.

 

Nemes Eszter

18.

 

Palumbi Mira Zsófia

19.

 

Somogyi Gyeke

20.

 

Szöllősi Bálint Tiagó

21.

 

Turza Bálint

22.

2.a

Berta Dominik

23.

 

Farsang Adrienn

24.

 

Frank Bence

25.

 

Gerhardt Andrea

26.

 

Hesz Kamilla

27.

 

Kozma Bálint

28.

 

Maklári Kata

29.

 

Nagy Blanka

30.

 

Palkó Nóra

31.

 

Páricsi Liliána

32.

 

Vida Bálint

33.

 

Vig Olivér

34.

2.b

Dobor Csenge

35.

 

Horváth Fruzsina Cinta

36.

 

Knyazoviczki Villő Imola

37.

 

Kovács Tamara

38.

 

Kovács Zsófia Laura

39.

 

Matisz Barbara

40.

 

Reskó Liliom Zsuzsanna

41.

 

Trini Beatrix

42.

 

Uduz Zsófia

43.

 

Vágó-Wieland Flóra Zita

44.

3.a

Böszörményi Roxána

45.

 

Csákvári Bianka

46.

 

Knapik Zoltán

47.

 

Szabó Sára Panka

48.

3.b

Gárdonyi-Varga Ákos

49.

 

Pintér Lilla Júlia

50.

 

Udvardy Milán László

51.

4.a

Gábriel Ábel

52.

 

Horváth Szonja

53.

 

Karakas Mira Róza

54.

 

Kerek Patrik

55.

 

Mack Benjámin

56.

 

Pécsi Anita Boglárka

57.

 

Tamássy Mira Zoé

58.

4.b

Mihalovics Lilla

59.

 

Ihuaraqui-Kercsó Viktor

60.

5.a

Szalay Nóra Lídia

61.

5.b

Szajkó Kinga

62.

6.b

Győrffy Laura Karina

63.

 

Vágó-Wieland Ákos Huba

64.

7.a

Kiszel Zsófia

65.

 

Papdi Zsófia

66.

7.b

Horváth-Szántó Máté

67.

 

Sipka Virág

68.

8.a

Erdősi Zoé Petra

69.

 

Rad Olivér

70.

8.b

Gulyás Zoltán


Őszintén gratulálok teljesítményükhöz! Bízom abban, hogy jövőre is legalább ennyi kitűnő bizonyítványt adhatok át – akkor nem csak virtuálisan, hanem személyesen is!
Kiemelkedő sikereket értek el tanulóink a megrendezett kerületi, fővárosi, országos versenyeken is. Az eredményekről a honlapon beszámoltunk, remélem, hogy jövőre is hasonló szép sikerek születnek!

Kedves Szülők!
 

A nevelőtestület és tanulóink nevében még egyszer szeretném megköszönni Önöknek hogy ebben a gondokkal is tűzdelt évben partnereink voltak, segítették munkánkat. Köszönöm a Szülői Munkaközösségnek, vezetőjének, Kállainé Szabó Szilviának hogy sokszor meghallgatták gondjainkat, eredményeinket, ötleteikkel támogatták tervező munkánkat. Remélem, hogy kitartanak mellettünk, hiszen jólesik segítőkész, támogató, együttérző jelenlétük.
 

Kedves Kollégák!
 

Ezúton is szeretném megköszönni minden munkatársaimnak a tanévben végzett, sok esetben nehezített körülmények közötti munkavégzéseteket, amivel hozzájárultatok a tanév sikeréhez, a lehetséges iskolán kívüli programok szervezésével színesítettétek tanulóink diákéletét. Köszönöm a titkárságon dolgozóknak, a takarítóknak, a karbantartóknak a mindennapi erőfeszítést, ami nagymértékben hozzájárult az iskola pozitív megítéléséhez.

Köszönöm virtuális vendégeinknek, hogy „jelenlétükkel” megtisztelték a tanév rendkívüli befejezési alkalmát.

Kezdődjék most a vakáció! A nyári időszakra mindenkinek kellemes időtöltést, jó pihenést kívánok!


És amire szeptember elseje óta vártok:
A 2019/2020-as tanévet ezennel bezárom!

Kerekes Elek igazgató

 
 vissza a navigáláshoz