***   2019. június 10.   ***   2019. június 13.   ***

BÁBOSAINK MEGNYERTÉK AZ ORSZÁGOS GYERMEKBÁB FESZTIVÁLT!


Szenzációs hír érkezett Emőke nénitől a pünkösdi hosszú hétvége egyik - iskolánk számára - legizgalmasabb eseményéről, a XXVI. Egri Gyermekbábosok Országos Fesztiváljáról.  A kétnapos vetélkedés színes programjába budapesti győzelmével jutott be csapatunk. Az izgalmas eseményeket, az utazást, és a gyönyörű Egerben töltött két nap élményeit olvashatjuk beszámolójukban:

"Június 7-én, pénteken indultunk Egerbe, kicsi izgalommal, mert már tudtuk, hogy a díszletünk egy darabja előzőleg valahol elkallódott, a helyszínen kell pótolnunk valamivel.
Az odaérkezés, lepakolás után rögtön városnéző sétára mentünk. Bekunyeráltuk magunkat az egyetem csillagvizsgálójába, 314 lépcsőfok megmászása után körbecsodáltuk a várost a teraszról, és a különleges periszkóp - camera obscura - vetített képén.
A fellépésre készülve a folyosón található puffok egyikét ragadtuk fel, és építettük be a kemencénkbe, így semmi nem akadályozta a jó előadást. Nagy sikert arattunk, több résztvevő is gratulált a csoportnak.
Vacsora és fagyizás után, este a szervezők Nagy Bogi és Vavra Bence koncertjével kedveskedtek a szereplőknek. Nagyon jó volt, mindenki élvezte, kaptunk képeket is tőlük.
Ezalatt került sor a zsűri szakmai értékelésére. Dicsérték a tehetséges fellépők közötti összhangot, a jó dramaturgiát és az igényes képi világot, így elégedetten zártuk a napot.
Szombaton délelőtt elmentünk megnézni a várat. Sok érdekes kiállítás volt ott, pl.: Fegyvermúzeum, Panoptikum, Börtönmúzeum.
A nagy melegben kicsit elfáradtunk, de a délutáni eredményhirdetés feledtette ezt velünk: a csoport arany minősítést kapott! Még a buszt is sikerült időben elérnünk, élményekkel telve, estére értünk haza.

Emma, Odett, Emőke néni beszámolója"


Győzteseink:

Kerekes Emma, Magyar Dóra, Sörös Odett, Gulyás Zoli,
Emőke néni és Virág néni.

Szívből gratulálunk remek eredményetekhez!
Köszönjük, hogy öregbítettétek iskolánk hírnevét!


Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz