***   2019. május 21.   *** 

"Kismarosi bábos élményeink

 

Még az időjárás is kegyeibe fogadta bábos csapatunkat, így jó kedvvel, reményekkel telve utaztunk Kismarosra, május 17-én, a Dunakanyar Báb- és Színjátszó Fesztiválra. A csoport egy része vonattal utazott, nem kevés eszközünk, bábunk pedig autóval érkezett, hűséges segítőnknek, Sörös Miklósnak köszönhetően, aki a színpad berendezésében, építésében is áldozatos munkát végzett, és vállalta az események képes dokumentálását is. Köszönjük!
A helyszín kellemes hangulata, a szervezők kedvessége jó előjelnek bizonyult.
A gulneres bábosok bemutatását Virág néni vállalta, Gulyás Zolival. Köszönet nekik helyszínen improvizált kiváló interjúért! Csoportunk nagyszerűen, összeszokottan szerepelt a színes programban. A zsűri, a dicsérő szavak mellett,
a legjobb rendezés és a legjobb feldolgozás rangos szakmai díját ítélte nekünk.
A felkészülés, az előadás fáradalmait egy kellemes Duna parti séta pihentük ki, sok élményt szereztünk.

Emőke néni

Kerekes Emma és Gulyás Zoli így emlékeztek vissza a nap élményeire:

"Május 17-én vettünk részt a IV. Dunakanyar Ifjúsági Báb- és Színjátszó Fesztiválon. A kismarosi rendezvényt nem versenyként éltük meg, szerettük volna jól érezni magunkat. A fesztivál elején derült ki, hogy mindenki egy videós bemutatkozással érkezett. Mi feltaláltuk magunkat: Virág néni és Zoli improvizáltak egy villáminterjút. Nagy volt az izgalom, féltünk, hogy valamit elrontunk. A Csalimesét, majd az Éjszaka csodáit adtuk elő. Előadás közben a gavallér felmondta a szolgálatot, de túllendültünk rajta. Az előadások után félórás pihenőt tartottuk a Dunaparton. Visszatérve a fesztiválra ír és skót táncokat tanítottak nekünk. Nagyon jól éreztük magunkat!"

Gratulálunk szakköröseinknek és felkészítőiknek!

Fotók: Sörös Miklós

Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz