***   2019. április 28.   ***   frissítve: május 2-án   ***

BÁBSZAKKÖRÖSEINK BUDAPESTI ARANYA


Április 27-én, szombaton került megrendezésre a Bábjátékosok Országos Fesztiváljának
budapesti válogató döntője a Pestújhelyi Közösségi Házban. A tét az országos döntőbe jutás volt,
amit júniusban Egerben rendeznek majd. Emőke néni - Virág néni segítségével - egész évben
lelkesen és hatalmas energiákat mozgósítva készítette fel növendékeit a megmérettetésre.
Remek játékkal megnyerték a budapesti döntőt, s ott lesznek Egerben az országos döntőben!
Szívből gratulálunk a csapatnak és felkészítőiknek!
Sörös Miklósnak, Odett apukájának köszönhetően mi is megtekinthetjük győzteseink produkcióit.
Köszönet érte!

Emőke néni összefoglalója a szakkör munkájáról és a vetélkedőről:

"Az év elején, a gyerekek indítványozására, tehetséggondozó, komplex művészeti foglalkozásként, bábszakkör szerveződött iskolánkban. A tagok - Sörös Odett, Patkós Krisztina, Gulyás Zoltán, Varga Ákos, Vaskó Botond 7. b osztályos tanulók szeptember óta készültek, hogy színpadra állíthassuk Weöres Sándor versét, bábelőadás formájában, mely korosztályukhoz illően nagy vállalkozásnak bizonyult. A gyerekek kitartóan, tehetségesen dolgoztak a produkción, saját egyéniségüket, ötleteiket adva munkájukhoz.
Az együtt készített bábok, díszletek kreatív, művészi kivitelezése mellett, a gyerekek Zsolt bácsi szakértő segítségével, az előadás hanganyagának elkészítésében is közreműködtek. Munkánkat Virág néni szakavatott színházi rendezői segítsége tette teljessé. Köszönjük, hogy társalkotóként mellénk álltak, segítették felkészülésünket!
Április 27-én, végre elérkezett a megmérettetés lehetősége, melyre egész éves munkával készültünk. A Gyermekbábosok Budapesti találkozójára, mely egyben az országos döntő válogató versenye, két előadással is be tudtunk nevezni: az ez évben, komoly munkával, elhivatottsággal készített darabunk mellett, a tavalyi Gulner gálán már nagy sikert aratott népmese feldolgozásunkkal is jelentkeztünk, melyben Kerekes Emma 7.b, Magyar Dóra 6.a, Sörös Odett 7.b, Gulyás Zoltán 7.b osztályos diákunk már előző évben bizonyította tehetségét.
A Pestújhelyi Közösségi Házba való eljutást, a díszletek, bábok szállítását az odaadó szülői segítség nélkül nem tudtuk volna megoldani, köszönet érte Sörös Odett édesapjának, Gulyás Zoli édesanyjának, Robi bácsinak, és a kísérő szülőknek. A helyszínen, a már előző évekből megismert szívélyességgel fogadtak minket, megkönnyítve az előadások előtti lámpalázas időszakot. A fellépésünk nagyszerűen sikerült, a nézők és a zsűri előzetes értékelése alapján, így reméltük, hogy jó eredménnyel zárjuk a napot. Nem kellett csalódnunk, az arany minősítés mellett népmesés előadásunkat az egri versenyre tovább juttatták, és mindkét darabunkat meghívták Kismarosra, egy színjátszó és bábtalálkozóra, melyre az ország több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Köszönöm a gyerekekkel, kollégákkal együtt végzett alkotómunkát!
Emőke néni"

Az éjszaka csodái


A Kolbász, a Béka és az Egér
A győzelem öröme
és az ünneplés képei

Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz