***   2019. január 15.   ***

  ARANYESŐ HULLOTT RÁJUK...

2019. január 11-én, pénteken délután, iskolánk hét tanulója még nem a hétvégi pihenésre hangolódott, hanem a Kerületi népdaléneklő versenyre. Ismét a Vajk Sziget Általános Iskola adott otthont a nagyszabású rendezvénynek, melyen kilenc iskola képviseltette magát. A zsűri tagjai Fülöp Edit, kerületünk nyugalmazott énektanára, ill. Turi András, Óbudai Népzenei Iskola tanára voltak. Barta Emma és Szabó Szonja, 6. a osztályos páros nyitotta meg a gulneresek fellépését, moldvai dalokkal. Arany minősítést értek el kitűnő előadásukkal. Ezt követően a 6. a osztályból szerveződő Guzsalyas énekcsoportunk kalotaszegi dalokkal kápráztatta el a hallgatóságot. A zsűri kiemelt arannyal minősítette a magabiztos, lendületes fellépésüket. Ez azt jelenti, hogy a csoport tovább jutott a fővárosi megmérettetésre.  Énekesek: Barta Emma, Kiszel Zsófia, Knapik Nóra, Mack Boldizsár, Magyar Dóra Zsuzsanna és Szabó Szonja Végül szólistánk, Gulyás Zoltán Hunor 7. b osztályos diákunk széki dalokkal zárta iskolánk fellépését. Zoltán, igazán hangulatos, szép éneklése szintén arany minősítést kapott.

Gratulálok diákjainknak az elért szép eredményért.
További sikeres felkészülést és együttműködést kívánok a fővárosi versenyre.

Kerekes Éva – felkészítő tanár

Barta Emma 6. a osztályos tanuló:
Én nagyon jól éreztem magam Szonjával a duóban. Igaz egy kicsit izgultam, de ez sok emberrel megesik. Viszont az, hogy arany minősítést értünk el az még jobb. A csoportosban is jól éreztem magam, de nagyon féltem, hogy elrontjuk. Megérte a sok munka és fáradozás, hisz tovább jutottunk a fővárosi versenyre és remélem ott is ugyan így fogunk teljesíteni.

Kiszel Zsófia 6. a osztályos tanuló:

Szerintem jó volt, bár mint mindenki más, így én is izgultam. Nagyon sokan voltak előttünk ezért sokat kellett várni. Jól éreztem magam éneklés közben is. Végül kiemelt aranyat kaptunk, aminek nagyon örültünk.

Szabó Szonja 6. a osztályos tanuló:

Amikor készültünk a fellépésre, egyre izgatottabb lettem. Barta Emmával énekeltem. Izgultam, nagyon remegett a lábam és egyszer el is rontottam az éneket, de Éva néni azt mondta, hogy nem is lehetett észrevenni. Mikor mindenki végzett, akkor beszélgettünk, hogy ki hogy érezte magát és milyennek érezzük az előadásainkat. Én azt mondtam, hogy szerintem jó lesz, nem estünk semmilyen nagy hibába. Az eredménynek nagyon örültünk. az egyik legjobb pillanat volt megtudni.
Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz