***   2018. június 7. 20.00   ***

BÁBSZAKKÖRÜNK SIKEREI

A 2017-2018. tanévben a gyerekek kezdeményezése alapján bábkészítő, bábjátszó foglalkozást indítottunk el, Kerekes Emma, Sörös Odett, Gulyás Zoltán, Taliga Zsombor, Varga Ákos és Vaskó Botond 6. b osztályos tanulók részvételével, akikhez az év során segítőként csatlakozott Patkós Krisztina és Kis Vanessza osztálytársaik is.

Az első félévben "szörnyen jó" karácsonyi mesét írtunk, melyet az első osztályosoknak adtunk elő.
A kicsik, az előadók lelkesedését átvéve, hangos bíztatással, tapssal kísérték a mesét.
Örültünk, hogy a karácsonyi hangulathoz hozzájárulhattunk előadásunkkal.

A Gulner Gálán egy asztali bábos népmese feldolgozással vettünk részt. A kolbász, a béka és az egér kemence mellett játszódó kedves, vicces történetéhez, keretként Móra Ferenc Csalimese c. verse szolgált. Az előadást az ötödikes Magyar Dóra furulyajátéka tette teljessé. A gyerekek a bábok készítésén kívül a dramatizálásban is segítettek, humoros párbeszédeikkel egészítették ki a szöveget. A közönség soraiban felhangzó nevetés biztosított minket a darab sikere felől.

A bábozás mellett egy makett elkészítését is bevállaltuk, melyet
az Eszterházy Magánalapítvány Estöri-Junior Kreatív pályázatára készítettünk.
Munkánkat szép oklevéllel és ajándékkal jutalmazták.

A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság három fordulós pályázata összetett, nagy feladatot adott a második félévre. A királyfi és a sors című, papirusztekercsen talált óegyiptomi mesetöredéket kellett befejezni, forgatókönyvet írni, bábokat, előadást tervezni, készíteni, végül darabunkról filmet forgattunk a zsűri számára. Minden próbatételt sikerült teljesíteni, a zsűri tartalmas, sok-sok dicséretet magába foglaló értékelése szerint, a lehetséges 40 pontból 38-at megszerezve, II. helyezést értünk el előadásunkkal, így várnak minket díjátadó ünnepségükre, június 14-én.

Emőke néniLeírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz