***   2017. november 13. 20.45   ***

MEGNYITOTTUK JUBILEUMI KIÁLLÍTÁSUNKAT

November 13-án este nyitottuk meg a Városházán 90. jubileumi tanévünk
kiállítását "90 évünk elszelelt..." címmel. Műsorvezetőnk, Virág néni bevezető
gondolatai után igazgatónk, Elek bácsi köszöntötte a szép számban összegyűlt
hajdani és mai gulnereseket. Magdi néni saját és családja iskolánkhoz kötődő
éveit és emlékeit idézte fel, Virág néni pedig felolvasta Rakó Éva néni gondolatait.
Gábor bácsi és Kinga néni egy-egy verssel emelte az ünnep hangulatát.
Kerényi Eszter Lilla korábbi diákunk, művésznövendék pedig fuvolajátékával
varázsolt el bennünket. Végül Elek bácsi a kiállítás megtekintésére bíztatta
az egybegyűlteket.
Iskolatörténeti és művészeti kiállításunk november 24-ig
megtekinthető nyitvatartási időben a Városháza Galériában.

Elek bácsi köszöntője:
"Kedves vendégeink!

Nagy szeretettel és őszinte tisztelettel köszöntök mindenkit, aki elfogadta meghívásunkat, hogy együtt emlékezzünk, ünnepeljünk.
Külön tisztelettel köszöntöm iskolánk egykori dolgozóit: Marosi Mihálynét (Marika nénit), Tóth Lászlónét (Kati nénit), Scsureczné Pór Magdolnát, Stibliné Nemes Évát. Üdvözlöm körünkben Heilauf Zsuzsannát, a Tomori Lajos Helytörténeti Gyűjtemény igazgatóját, Stibli Lászlót, alapítványunk alapítóját, Kállainé Szabó Szilviát, a szülői munkaközösség elnökét.

Igen, mindannyiunk számára ünnepet jelent, hogy a számunkra oly kedves intézmény, amit sokan Gulner Iskolának, de sokan Engels Iskolának ismernek, betöltötte 90. születésnapját. Az ünnep egy kicsit mindig a visszatekintés lehetőségét is magába foglalja, így vagyunk ezzel ma is. Az eleve iskolának álmodott épület a kilenc évtized alatt megtartotta eredeti hangulatát, bár sok viszontagságon ment keresztül. Átélt háborút, forradalmat, és ami legalább olyan fontos, átélt megannyi oktatáspolitikai változást is, melyekből igyekezett mindig erősödni, de legalább túlélni…

Gulneresek – engelszesek, mindig büszkék voltunk az iskola megtartó erejére. Tudhat valamit e patinás intézmény, melyre oly sok szeretettel gondol vissza az itt végző diákok jelentős hányada, valamint a máshova került pedagógusok köre is.

Megtiszteltetés számunkra, hogy együtt ünnepelhetünk a kerület vezetőivel, az iskola életét segítő, támogató szervezetek vezetőivel, iskolánk régi dolgozóival, pedagógusaival, az iskola régi tanítványaival, jelenlegi dolgozókkal, a szülők, tanulók képviselőivel, a helyi sajtó munkatársaival.
Ma, az ünnepi rendezvénysorozat részeként „90 évünk elszelelt” címmel jubileumi kiállítás megnyitására kerül sor.

A régi latin közmondás – Historia est magistra vitae – akár második mottója is lehetne kiállításunknak, mert a kiállítás iskolatörténeti részében olyan féltve őrzött régi dokumentumokat állítottunk ki, melyek nem csupán kortörténeti érdekességek, de iskolánk múltjának olyan emlékei, melyekből még a mai napig építkezhetünk. Másik részében az elmúlt néhány évben, de leginkább az idei tanévben készült diákmunkákat, kollégáink alkotásait tekinthetik meg kedves vendégeink. Ezen a kiállítás alkalmat teremt arra is, hogy a múlt emlékei a jelen valóságával együtt az iskola jövőjét is előre vetítsék. A legújabb események, a megújulást, fejlődést is lehetővé tevő tavaszi iskolafejlesztés hivatalos bejelentése, az elkezdett előkészítő munkálatok akár születésnapi ajándéknak is tekinthetők.

Köszönöm minden kedves kollégámnak, pedagógusnak és nem pedagógusnak egyaránt
a szülőknek és tanítványainknak, hogy ez a kiállítás ma ilyen körülmények között valósulhatott meg."
Leírás: F:\0hlap\pic\VISSZA.GIF

  vissza az életképekhez                vissza a navigáláshoz